Safety razor og barbersæbe

Hvorfor egentlig udskifte den velkendte skraber i plastik med en safety razor? 

Det er der mange gode grunde til og jeg vil ridse nogle af dem op her.

En engangskraber i plastik har en meget kort levetid, da kvaliteten af bladene ikke er særlig høj og den holder derfor ikke til mange barberinger. Barberbladene er ofte ikke så skarpe og  derfor bliver barberingen ikke så tæt og det er nemmere at komme til skade. Selvom prisen er lav på engangsskrabere holder de altså ikke længe og skal ofte udskiftes, så på den lange bane sparer man ikke noget på engangsskraberne, tværtimod. De kan ikke sorteres til genanvendelse og skal kommes i restaffald.

Barberskrabere i plastik hvor hovedet kan udskiftes når det er slidt, har en længere levetid en engangsskraberen. Skarpheden på bladene er ofte bedre, men den er dyr i brug da hele hovedet udskiftes. Hovedet kan ikke sorteres til genanvendelse og skal defor kommes i restaffald. Skaftet har også en begrænset levetid, da det er lavet af plastik.

Hvad er en safety razor?

En safety razor er en barberskraber som udelukkende er lavet af metal og hvor det kun er barberbladet som udskiftes. En barberskraber er faktisk old school – det var sådan en vores bedsteforældre brugte og de fungerer fint og endda bedre end dem som er lavet af plastik. Så lad os gå tilbage i tiden og bruge de produkter som vi ved holder og som er lavet af kvalitet.

En klassisk barberskraber består af 4 dele; toppen af hovedet, barberbladet, underdelen af hovedet og skaftet. Den er nem at skille ad og du skal blot dreje mod uret for at løsne den, så tager du toppen af hovedet af og forsigtigt udskifter bladet – det gøres bedst ved at holde ude i enderne på bladet, både når du tager det ud og sætter et nyt i.

Hvordan bruger jeg en safety razor?

En safety razor er faktisk meget nem at bruge og slet ikke farlig som mange tror. Mange er nervøse for det skarpe blad, det er også skarpt og det er faktisk det som gør det nemt og enkelt at barbere sig.

Skraberen holdes i en vinkel på ca. 30 grader – det er sikkert også det du allerede gør. Du skal kun skrabe en gang det samme sted på huden for at fjerne hår eller skæg, herefter skyller du hårene af og skraber igen indtil de ønskede hår/skæg er væk. 

Det er vigtigt at bladet altid er skarpt og ikke sløvt, er bladet sløvt kan man risikere at skære sig og man skal skrabe flere gange samme sted, for at fjerne hår og skæg og dette øger risikoen for hud irritationer.

En safety razor kan holde hele livet hvis du passer godt på den. Lad den gerne tørre helt inden du pakker den væk, det sikrer også, at bladet ikke bliver sløvt før tid.

Bladet er det eneste som skal udskiftes og det kan sorteres til genanvendelse i beholderen til metal.

Tips og gode råd til en tæt og god barbering

  • Eksfolier huden blidt inden barbering med en kropsbørsteskrubbehandske eller en sæbepose. Så fjernes døde hudceller og hårene vil rejse og være nemmere at skrabe væk, så barberingen kan blive tættere.
  • Det er bedst at barbere på en varm og våd hud for at mindske hud irritationer og indgroede hår.
  • Påfør barbersæbe – skum sæben op i hænderne og påfør på den varme og fugtige hud.
  • Sørg altid for at bladet er skarpt for at undgå skader, hud irritationer og indgroede hår.
  • Hold skraberen i en vinkel på ca 30 grader og lad den glide over huden, kun en gang på samme sted og skyl den fri for hår og skægstubbe imellem skrabene.
  • Dup huden tør efter barberingen og tilfør en masse fugt til huden for at mindske hud irritationer – vi anbefaler en god kropsolie som kan bruges både til ansigt og krop.
  • Lad din safety razor tørre helt efter brug før du pakker den væk, derved bliver bladene ikke sløve før tid.

Jeg håber du er blevet lidt klogere på hvad en safety razor og har lyst til at investere i en – det er meget billigere i længden og bedre for miljøet.

 

Skriv et svar