En shampoobar er en fast shampoo, ligesom vi kender det fra en sæbebar. Der er rigtig mange fordele ved at bruge en shampoobar – du sparer dig selv og miljøet for en masse engangplastik som ender som restaffald.

Først og fremmest så sparer du plastikemballagen væk, som ikke kan bruges igen og som ender som affald. Det er sjældent man kan få det hele ud af shampooflasken og der går så noget af indholdet til spilde. Ydermere så består en flydende shampoo ofte af ca. 80% vand – og det er altså temmelig meget vand at transportere rundt og det i sig selv er ikke særligt miljøvenligt.

Alt dette undgår du helt med en shampoobar, som er en shampoo bare i fast form. En shampoobar kommer i en æske af genanvendt pap eller helt uden emballage, så her er ingen affald udover æske af pap som kan sorteres til genanvendelse.

Du kan altid få brugt det sidste af shampoobaren og der intet som går til spilde. En shampoobar er meget drøj og du skal ikke bruge ret meget af den ad gangen og den holder til mange hårvaske. Når man er vant til at bruge en shampoobar er det nemt ikke at overdosere, modsat flydende shampoo hvor man ofte kommer til at hælde for meget ud.

Sådan bruger du en shampoobar

  • Shampoobaren fugtes med varmt vand
  • Gnid baren rundt i det våde hår
  • Skum op med hænderne og masser hår og hovedbund blidt
  • Skyl efter med rigeligt vand

Vi har shampoobarer fra danske Lundegaardens og BIRK, samt fra bristiske EcoLiving og franske Lamazuna, som alle fremstilles i hånden af naturlige ingredienser i henholdsvis, Danmark, England og Frankrig. De findes i flere varianter med og uden duft til forskellige hårtyper. Fælles for dem alle er, at de har en neutral pH-værdi som hverken virker udtørrende eller danner en fedtet hinde på håret. De efterlader håret gennemfugtet og velplejet.

Vores shampoobarer er ikke lavet af forsæbet olie og er ikke det samme som en sæbebar – nogle shampoobarer er fremstillet på samme måde som en sæbebar og de har en meget høj pH-værdi som kan være hård for håret og gøre det tørt og svært at rede ud.

Shampoobarerne fra Lundegaardens er fremstillet af naturlige og så vidt muligt økologiske ingredienser. De bliver alle fremstillet i hånden på øen Sejerø i Danmark med kærlighed og omtanke for naturen. De fugter, nærer og plejer håret med naturlige olier, vitaminer og mineraler som dit hår vil takke dig for.

Shampoobarerne fra BIRK er også fremstillet i hånden af naturlige ingredienser med respekt for miljø og mennesker. Shampoobarerne fra BIRK er skånsomme, effektive og fyldt med vitaminer og mineraler som dit hår vil elske.  

Shampoobarerne fra Engelske EcoLiving er håndlavet i England i små partier ved en koldpresningsmetode uden brug af palmeolie og andet unødig fyld. Små variationer kan forekomme, såsom duft, vægt og udseende.

Økologisk shampoobar i høj kvalitet fra franske Lamazuna, er fyldt med naturlige og veganske ingredienser som plejer, nærer og fugter hår og hovedbund. Lamazuna har et stort kendskab til naturlige og økologiske ingredienser og de er kendt for en høj kvalitet. Shampoobaren har et rigt skum og er meget drøj i brug.

Vi forhandler også naturlige balsambarer som dit hår vil elske, de anvendes på samme måde som shampoobarerne. 

 

Tusind tak for du ville læse med.

Mange hilsner Marilena

Natural Living 

 

Skriv et svar