Plantekort – Børn

Kort med blomsterfrø

 

• Fremstillet af genanvendt papir

• Kortet plantes nemt i en krukke

• God aktivitet for børn

 

Omtænk

50.00 DKK

Ryd

Beskrivelse

Plantekort til børn er flotte lykønskningskort med børnevenlige illustrationer lavet af OktoberStorm.

 

Plantekort er en særlig type lykønskningskort. Kortet er lavet på papirrester der indsamles fra lokalsamfundet og blandes til nyt papir. Størstedelen af det indsamlede papir er i forvejen genanvendt papirmateriale eller FSC-certificeret papir. I papirblandingen tilsættes blomsterfrø, så det færdige papir indeholder blomsterfrø.

 

Når kortets modtager har læst din hilsen, kan modtageren rive kortet i stykker og plante kortet i en krukke eller direkte i jorden. Efter kort tid vil dit kort spire med fine vilde blomster. På den måde får din hilsen en ny dimension og planten giver minder om din hilsen.

 

Kortet er håndlavet på genanvendt papir og har en tyk og lidt nubret overflade grundet frøene. Kortene printes med vandbaseret farve og farvestofferne er økologiske og nedbrydes let. Plantekortet er A6 og med kortet medfølger en brun konvolut af kvistpapir med fugtgummieret kuvertlukning.

 

Fordele ved plantekortene

Plantekortene laves på genanvendt papir. Der spares derfor på forbruget af træer til papir-produktion og genanvendes istedet fra de ressourcer der i forvejen eksisterer.

Kortet får en ekstra betydning og dimension. Når blomsterne vokser op, vil de minde modtageren om den hilsen, der var forbundet til kortet.

Plantes kortet udendørs kan blomsterne hjælpe bierne og andre insekter i deres vigtige arbejde for naturen.

 

OktoberStorm er illustratoren bag de smukke fortællende kort. Hvert børnekort har en lille fortælling, der hører med tegningen.

Det er en god aktivitet med børnene. De er vilde med at følge udviklingen fra papir til blomst og at følge blomsterne spire.

 

Vejledning

Fyld potten med jord, så der kan tilføjes 2-4 cm jord henover. Kortet kan også plantes i et bed, hvor der graves et hul på 2-4 cm.

Placer kortet i jorden – riv det eventuelt i stykker og spred stykkerne lidt ud.

Fyld ca. 2-4 cm jord ovenpå kortet

Hæld godt med vand på

Sørg for at jorden er konstant fugtig de første ca. 10 dage, da frøene ikke kan spire, hvis papiret ikke opløses. Pas dog på med ikke at overvande. 

Når frøene spirer, bør de vandes 1-3 gange ugentligt og stå i rigeligt sol

 

Blomsterfrø

Birds Eye – etårig
Clarkia – etårig
Black Eyed Susan – flerårig
Catchfly – etårig
Snapdragon – etårig
Sweet Alyssum – etårig

Alle frø i plantekortene er NON-GMO

 

Plantekortenes frø tåler ikke frost og har de bedste forhold fra marts-september udendørs, men kan plantes året rundt indendørs på en solrig placering.

 

Se her vores andre plantekort

 

Plantekortene produceres af en familiedrevet virksomhed i Canada.

Yderligere information

Motiv

Bjørn med ballon, Elefant på måne

Du kunne også være interesseret i...