Menstruationskop – Klar

 

• Designet i Danmark

Der doneres en kop til en pige i Afrika ved hvert køb

• Findes i to størrelser så den passer til de fleste kvinder

• En RUBYCUP kan holde op til 10 år

Zero waste emballage

 

RUBYCUP

Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , ,

235.00 DKK

Ryd

Beskrivelse

Fremstillet af 100% medicinsk kvalitetssilikone.

Ruby Cup er fremstillet i en virkelig god kvalitetssilikone som er meget spændstig og derfor åbner den sig let efter indsættelse. Den er samtidig blød og smidig og kan ikke mærkes, når den sidder rigtigt.

Stilken er besat med små ‘nopper’ som gør den meget gribevenlig – den kan nemt klippes til, hvis den generer. Vær opmærksom på kun at klippe på den glatte flade.

Small passer let til normal blødning.

Længde 46 mm – diameter 40 mm – stilk længde 19 mm – kapacitet 19 ml.

Medium passer normal til kraftig blødning.

Længde 50 mm – diameter 45 m – stilk længde 17 mm – kapacitet 24 ml.

 

Anvendelse

Du folder RUBYCUP’en sammen og indsætter den, den vil herefter folde sig ud og sætte sig på plads. Sidder den rigtigt, kan du ikke mærke den. Generer den, tager du den ud og indsætter påny – den skal indsættes helt så det kun er stilken du kan mærke. Er stilken for lang, kan du klippe den til – vær opmærksom på kun at klippe i den glatte flade.

Koppen kan sidde i op til 12 timer afhængig af hvor meget du bløder.

Rengøring

Du tømmer koppen i toilettet og vasker den i rent vand, før du sætter den op igen. Undgå at bruge sæbe, da dette kan udtørre og irretere slimhinderne. Er du på offentlige toiletter, hvor du ikke har adgang til vand, kan du tørre den af med toiletpapir før du sætter den op igen.

Vedligeholdelse

Når din menstruation er ovre koger du koppen i ca. 5 min for at sterilisere den, så den er klar til næste menstruation. Den opbevares i den medfølgende lille økologiske bomuldspose.

 

RUBYCUP gør en forskel for kvinderne i Kenya

Har du nogensinde tænkt på, hvordan det ville være at få din menstruation, hvis du ikke havde råd til hygiejnebind eller tamponer? Det er frygtelig pinligt at opdage, at du har blødt igennem dit tøj, og at nogen måske har set det…
I mange dele af verden, er dette virkeligheden for tusindvis af kvinder, hver eneste måned!
Kvinder og piger, der lever i U-landene, står over for store problemer, når de menstruerer, fordi de simpelthen ikke har råd til hygiejnebind eller tamponer.
I stedet bruger de, hvad der er tilgængeligt, såsom bark, mudder, aviser, klude eller stykker af en madras. Mange piger går glip af ca. 20% af undervisningen hvert år, fordi de bliver hjemme fra skole, når de har menstruation. Nogle tyer endda til prostitution blot for at få råd til hygiejneprodukter.

Alternativerne som kvinderne anvender, i mangel på bind og tamponer, er nedværdigende løsninger, der ikke absorberer godt og ofte udgør alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser i form af infektioner og sygdomme. Menstruation er en helt overset hindring for udvikling, og det har en betydelig indvirkning på uddannelse, køn, ligestilling og grundlæggende menneskelige værdighed. Ikke mange taler om det, da det er tabu.
Der er behov for menstruationshygiejniske alternativer uden negative indvirkninger på miljøet, og som er både tilgængelige og økonomisk overkommelige for piger i udviklingslandene. Denne samfundsmæssige udfordring skal løses, og RubyCup har til formål at opnå netop det.

Du kan gøre en forskel og hjælpe – ved at købe en RUBYCUP!

 

RUBYCUP er en prisvindende social ansvarlig virksomhed.

Yderligere information

Størrelse

Small – 19 ml, Medium – 24 ml