Gaveindpakning – Dobbeltlag

Genanvendelig gaveindpakning

 

• Dobbeltlag – giver et unikt udtryk

• Bruges igen og igen

• Produceret lokalt

• Zero waste

 

Kommer i forskellige farver og mønstre

 

SAY NO

Varenummer (SKU): N/A Kategorier: ,

109.00 DKK129.00 DKK

Ryd

Beskrivelse

Produceret af genbrugs- og overskudsstof og syet i hånden på en socialøkonomisk virksomhed.

Hiroba er bæredygtig gaveindpakning, som kan bruges igen og igen. Det erstatter fint gaveindpakning i papir som sjældent kan anvendes mere end en gang. Gaveindpakning har jo egentligt et begrænset formål og det er mere en kulturel tradition end en løsning på et praktisk behov, hvor noget fx pakkes ind for at øge holdbarheden.

Hiroba betyder ’kvadrat’ på japansk og er inspireret af den omtrent 1300 år gamle japanske tradition ’furoshiki’. Her brugte man et kvadratisk stykke stof til at opbevare blandt andet værdigenstande. I nyere tid har traditionen udviklet sig til at være et miljøskånsomt alternativ til gavepapir, da det kan bruges igen og igen. Hiroba er en gave i sig selv. Modtageren kan give det videre eller tilbage – sammen giver man en gave til miljøet og fremtidige generationer.

Med Hiroba kan vi i fællesskab være med til at reducere mængden af ressourcer, der anvendes til produktionen af gavepapir. Hvert år bruges der omkring 1100 ton gavepapir alene i Danmark, hvilket kræver omtrent 6600 træer at producere. Det er dog ikke kun skoven, der tager skade af vores forbrug af gavepapir, da produktionen ligeledes kræver 105.000 ton vand og 1100 ton kemikalier.

Hiroba fåes i 3 størrelser: Lille 50×50 cm – Mellem 70×70 cm – Stor 100×100 cm

Stoffet kan vaskes på 40 grader i maskinen ved behov.

Se også Hiroba enkeltlag

SAY NO er en lille dansk virksomhed, der producerer Hiroba af genbrugs- eller overskudstekstiler fra lokalområdet, for at begrænse forbruget af jordens ressourcer. De samarbejder med Råt & Godt, som er en socialøkonomisk virksomhed.

Alle deres varer bliver produceret af overskuds- eller genbrugstekstiler, som ellers ville være blevet smidt ud. Deres produkter er derfor ret unikke og der produceres kun meget få i hver enkelt design og produkterne kan derfor variere en lille smule i størrelserne, da SAY NO ønsker at udnytte deres materialer bedst muligt. Desuden er produkterne lavet i hånden, hvorfor der kan være små skønheds ”variationer”.

Yderligere information

Størrelse

Lille – 50 x 50 cm, Mellem – 70 x 70 cm, Stor – 100 x 100 cm