Er det overhovedet muligt at gøre rent uden skrappe rengøringsmidler som kommer i kedelige plastikbeholdere og ofte er fyldt med kemiske stoffer som kan være skadelige for dig og naturen.

Ja, det er rent faktisk muligt og du kan også helt undgå de farverige rengøringssvampe som er fyldt med mikroplast som ender i naturen hvergang du bruger dem og det samme gælder de bløde mikrofibreklude, de udleder også mikroplast hvergang de bliver brugt og især når de vaskes i maskinen. Du kender det sikkert godt – svampens grønne side bliver slidt og mikrofiberkluden bliver tynd og hullet med tiden. Det er ikke forsvundet, det er skyllet ud i dit afløb og videre i naturen.

Du kan nemlig selv og meget nemt endda, lave dit eget rengøringsmiddel – du skal faktisk kun bruge sæbebær og vand, ønsker du duft og en større antibakteriel virkning kan du tilsætte nogle dråber æterisk olie. Med vores DIY rengørings-kit, har vi gjort det nemmere for dig – her er alt hvad du skal bruge. Se vores opskrifter på rengøringsmidler her 

Sæbebær er fra naturens side svampedræbende og antibakterielle, ved at tilføje æteriske olier som også er antibakterielle og antiseptiske styrkes virkningen. Eddike og citronsyre er effektive midler mod kalk – husk altid at gøre overfladen våd først – ikke alle overflader tåler disse former for syrer. Knofedt er yderst effektivt og er ganske gratis – og husk, hvis du holder rent når snavset ikke at ophobe sig.

Jeg bruger hjemmelavet rengøringsmiddel med æteriske olier, klar eddike, citronsyre og knofedt til rengøring herhjemme og det virker! Som erstatning for den klassiske farverige rengøringssvamp og mikrofiberklude bruger jeg en skrubbebørste, skureklude, kokosbørste og bløde plastikfrie klude – se vores udvalg til en plastikfri rengøring lige her 

Her er hvad jeg gør:

• Bad, toilet og håndvask – Overfladen gøres våd, rengøringsmiddel med tilsat eddikesyre sprøjtes på overfladen eller børsten/svampen og der skrubbes og skylles efter med rent vand. Spejlet kan klares med lidt eddike og vand.

• Køkken – opvask, vask og bordplader klares med opvaskesæbenbørsten eller kluden gøres våd og gnubbes let på sæben til der dannes skum, herefter er det klart til brug.

• Sæbevand til gulvvask og andre store flader – her tilføjer jeg flydende sæbe til en spand vand.

Jeg håber at kunne inspirere til en mere naturlig og plastikfri rengøring uden, at det er for besværligt.

230,00 DKK279,00 DKK
95,00 DKK115,00 DKK
Flere størrelser