Menstruationskop – Alt du har brug for at vide

En menstruationskop er en lille kop som er fremstillet af medicinsk silikone eller naturgummi som indføres i skeden ved menstruation. Koppen opsamler blodet og skal blot tømmes efter behov, hvorefter den sættes op igen.

En menstruationskop er et meget bæredygtigt og miljøvenligt alternativ til engangsbind og tamponer. En gennemsnitlig kvinde har menstruation i ca 40 år og bruger ca. 12.000 hygiejnebind eller tamponer i denne periode – så ved at bruge en menstruationskop undgår man altså en masse engangsbrug og hermed affald.

Hvad er sæbebær?

Økologiske og naturlige sæbebær

Sæbebær er små bær som stammer fra træet Sapindus Mukorossi træet som vokser i de tropiske regnskove i det centrale Amerika og sydlige Asien. Sæbebærrene indeholder det naturlige stof saponin som gør, at de kan vaske dit tøj dejlig rent uden brug af skrappe midler som kan være allergifremkaldende. Sæbebær er skånsomme mod dit tøj og vil sørge for at bevare farverne og strukturen i dit tøj i længere tid.

Hvorfor skifte til en safety razor

Safety razor og barbersæbe

Hvorfor egentlig udskifte den velkendte skraber i plastik med en safety razor?

Det er der mange gode grunde til og jeg vil ridse nogle af dem op her.

En engangskraber i plastik har en meget kort levetid, da kvaliteten af bladene ikke er særlig høj og den holder derfor ikke til mange barberinger. Barberbladene er ofte ikke så skarpe og derfor bliver barberingen ikke så tæt og det er nemmere at komme til skade.

Shampoobar – hvordan virker de?

Shampoobarer fra danske BIRK

Der er rigtig mange fordele ved at bruge en shampoobar – du sparer dig selv og miljøet for en masse engangplastik som ender som restaffald. Først og fremmest så sparer du plastikemballagen væk, som ikke kan bruges igen og som ender som affald. Det er sjældent man kan få det hele ud af shampooflasken og der går så noget af indholdet til spilde.

Plastikfri rengøring – er det muligt?

Miljøvenlig rengøring

Ja, det er rent faktisk muligt og du kan også helt undgå de farverige rengøringssvampe som er fyldt med mikroplast som ender i naturen hvergang du bruger dem og det samme gælder de bløde mikrofibreklude, de udleder også mikroplast hvergang de bliver brugt og især når de vaskes i maskinen. Du kender det sikkert godt – svampens grønne side bliver slidt og mikrofiberkluden bliver tynd og hullet med tiden. Det er ikke forsvundet, det er skyllet ud i dit afløb og videre i naturen.

Greenwashing af bambustandbørster

Tandbørsten er et meget nemt sted at starte – de fleste tandbørster er i dag lavet af 100% plastik og der bliver brugt milliarder af tandbørster verden over. Fælles for dem er, at der er en risiko for, at de stadig eksisterer idag, enten på lossepladsen, i naturen eller i havet. Så at udskifte den gamle plastiktandbørste med en tandbørste hvor skaftet er lavet af bambus, er jo ret nemt. Du kan heldigvis købe bambustandbørster mange steder på nettet og i dagligvare butikker.